Publicitat
Confidencial · 23 de Juliol de 2019. 00:40h.

'Catenaccio' de Junqueras

El líder d'Esquerra no vol errors

'Catenaccio' de Junqueras

Declaració de Junqueras durant el judici contra dirigents independentistes

El catenaccio és una antiga tàctica futbolística nascuda a Itàlia, segons molts especialistes, que consisteix bàsicament a donar una prioritat absoluta al joc defensiu, amb marcatges molt forts als jugadors contraris, per evitar errors i impedir d'aquesta manera que els rivals puguin crear situacions de gol. Aplicant aquesta tesi a la política catalana, podria dir-se que a hores d’ara la direcció d'Esquerra, concretament Oriol Junqueras, està aplicant el catenaccio.

Fonts d'Esquerra diuen que el nucli de direcció del partit té el convenciment que guanyaran les properes eleccions catalanes, i per tant, pretenen evitar l'exposició al risc polític, col·locant-se a una posició clarament defensiva. És a dir, Junqueras no vol ensurts ni sorpreses, i la manera d'evitar aquestes situacions és, al seu parer, moure’s sempre sobre terreny segur i controlar tots els escenaris.

Les mateixes fonts afegeixen que Junqueras ho té magre, perquè la descomposició del projecte independentista està provocant una situació contrària a Junts per Catalunya, un partit dividit en molts sectors enfrontats entre ells. Aquest desgavell al món exconvergent pot generar moviments imprevistos que afectin directament Esquerra, que en aquests casos es veurà obligada a respondre i entrar a la baralla política.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat