Publicitat

'Tsunami' debuta (a CaixaBank)

CDR 'light'

Una imatge de l'acció del 'Tsunami democràtic'

El debut a l'escena política catalana del Tsunami democràtic s'ha produït aquest dimecres mitjançant una ocupació pacífica d'una oficina de CaixaBank, el banc del grup la Caixa, a Barcelona, perquè, segons aquests activistes, l'entitat "va finançar" la campanya de l'Estat contra l'intent de referèndum independentista de l'1 d'octubre del 2017.

El contrast del Tsunami amb els CDR, als quals sembla que pretén substituir, és notable: mentre la fiscalia de l'Audiència Nacional acusa nou detinguts dels comitès de defensa de la república de preparar atemptats amb explosius, un grup de membres del Tsunami, alguns d'ells amb caretes, ocupen de manera pacífica, i gairebé festiva, una sucursal bancària.

El quadre que formen aquestes dues imatges tan oposades respon a l'aparent objectiu de la creació del Tsunami, que és, segons fonts de l’independentisme, substituir els CDR a les mobilitzacions que es preveuen properament -aniversari de l'1-O i sentència del judici pels fets de la tardor del 2017-, per reduir el risc de situacions violentes. El Tsunami, la direcció del qual desconeix, pretén actuar mitjançant "la no violència i la desobediència civil", un plantejament que, segons la fiscalia de l'Audiència Nacional, sembla molt allunyat de les posicions dels CDR.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 El Sifoner, Castelló, 26/09/2019 - 20:31

¿Que concepto tienen algunos de tsunami? esto no tuvo nada de tsunami y mucho menos de demócrata, mas bien parecía una suave marejadilla.
Los Tsunamis generalmente lo arrasan todo, no suelen traer nada bueno, solo desgracia y miseria.

#2 AnnaMollet, Mollet, 26/09/2019 - 13:10

CDR es el germen del terrorismo en Catalunya, así que no me hablen de Heidi.

El otro día la totalidad de políticos separatistas apoyaron a los terroristas detenidos CDR; osea que son amigos y apoyan al TERRORISMO! Es lo que tiene tratar de héroe a un Terrorista como Otegui.

Se empieza tímidamente, y se termina con el tiro en la nuca.

#1 Santi F., BCN, 26/09/2019 - 13:05

De ridículo en ridículo hasta el desastre final.