Confidencial · 20 de Març de 2020. 00:35h.

CiU va avalar l’estat d'alarma

Va votar a favor, com el PNB

CiU va avalar l’estat d'alarma

Membres de la Unitat Militar d'Emergències a l'aeroport del Prat

Els dirigents de Junts per Catalunya han carregat amb duresa contra la declaració de l'estat d'alarma, decidida pel Govern espanyol davant de l'extensió de l'epidèmia del coronavirus. I el mateix han fet, encara que amb un to més moderat, els principals líders dels nacionalistes bascos del PNB. Entre els crítics es troben el president de la Generalitat, Quim Torra; el lehendakari, íñigo Urkullu, i l'expresident català Carles Puigdemont.

Tanmateix, els diputats de CiU i del PNB al Congrés van votar el 21 d'abril del 1981, quan es va aprovar aquesta llei a la cambra legislativa espanyola, a favor que l'Estat assumís el control del sector sanitari públic i de les policies autonòmiques, en cas de declaració de l'estat d'alarma. Aquest punt ha estat qualificat ara pels nacionalistes catalans i bascos com a una aplicació “d'un 155 encobert”.

A més, tant el PNB com CiU sabien perfectament el que estaven fent, ja que a canvi de votar a favor d'aquests punts van aconseguir diverses contrapartides durant els treballs de la comissió corresponent del Congrés. Aquestes compensacions es referien a canvis al text del projecte pel que fa a la declaració de l'estat d'alarma al territori d'una sola comunitat autònoma, concedint més protagonisme al Govern d'aquesta comunitat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat