Publicitat

Vol evitar el risc d'inhabilitació

Colau, com Junqueras

Colau i Junqueras durant la campanya de la consulta del 9-N del 2014

Dins dels comuns, l'opinió majoritària és que, malgrat l'ambigüitat d'Ada Colau sobre la seva posició pel que fa al referèndum que hauria de realitzar-se el proper 1 d'octubre, el més probable és que aquell dia no corri el risc d'una querella que pogués provocar finalment una eventual condemna judicial d'inhabilitació per ocupar càrrec públic.

Cal tenir en compte que l'Ajuntament de Barcelona és decisiu per a l'èxit del referèndum, per la importància electoral de la ciutat i per la gran quantitat de locals municipals que s'utilitzen com a col·legis electorals en les convocatòries d'eleccions. Si l'Ajuntament no cedeix els seus locals, el desenvolupament de la consulta xocarà amb moltes dificultats.

Fonts dels comuns expliquen que Colau manté l'ambigüitat per la diversitat ideològica dels votants del seu partit, però en el moment decisiu actuarà com fins ara està actuant el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, és a dir, evitant qualsevol acció que pugui ser jurídicament rellevant en el sentit de provocar una querella.

0 Comentaris

Publicitat