Publicitat

Aposta per l'independentisme radical

Colau ja ha decidit

La alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, en una imagen de archivo

La sortida dels comuns del grup independentista liderat per Elisenda Alamany i Joan Josep Nuet ha provocat que Ada Colau hagi accentuat de forma molt clara la seva identificació amb l'independentisme, per la por de l'eventual impacte negatiu que pogués tenir sobre els comuns al proper cicle electoral l'abandonament del partit per aquests dos dirigents.

En aquest sentit, l'elecció de Jaume Asens per encapçalar la candidatura per Barcelona de Catalunya en Comú en les eleccions espanyoles del proper 28 d'abril és una demostració d’aquest gir de Colau, ja que Asens és un independentista molt radical, i que està situat ideològicament molt a prop de les posicions que manté actualment la CUP.

D'altra banda, la decisió de l'alcaldessa de Barcelona d'apostar decididament per l'independentisme ha trencat l'equilibri intern, ja que els sectors no independentistes i propers a les postures federalistes d'ICV consideren que estan sent marginats. Aquesta situació genera fortes tensions internes als comuns, la qual cosa podria tenir conseqüències electorals negatives.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Chris, Ilerda, 15/03/2019 - 20:17

Normal, si és evident què els comuns son pitjor remedi que l'enfermetat nacionalista. De fet, recolçant a la dreta dura amb el moviment independentista es fa evident que no son d'esquerres, (com cert ERC que coneixem). Son uns populistes que prenen partit fins apropiar-se de les tendències socials, però prediquen amb l'exemple de pena.