Publicitat
Confidencial · 27 de Novembre de 2019. 00:15h.

Colau 's'empassa' el pacte

Calla sobre l'acord 'comuns'-Sánchez

Colau 's'empassa' el pacte

Imatge d'arxiu de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

Finalment, Catalunya en Comú, la coalició que dirigeix Ada Colau, ha aprovat el pacte de Unides Podem amb el PSOE per a un eventual Govern espanyol de coalició. L'aprovació s'ha produït, com sol passar en aquests casos, a la búlgara: dels 10.165 inscrits de Catalunya en Comú, es van emetre 3.707 vots, dels quals el 94,65% (3.505 vots) van ser favorables al pacte, un 5,35% (198 vots) ho van rebutjar i un 0,11% (quatre vots) van votar en blanc.

I l'alcaldessa no ha qüestionat cap aspecte d'aquest pacte, tot i que el seu article 9 especifica que el conflicte català és un simple problema de "convivència a Catalunya", que la negociació que pugui realitzar-se es farà "sempre dins de la Constitució", i que en qualsevol cas "s'enfortirà l'Estat de les autonomies". És a dir, Colau ha avalat aquests plantejaments.

És possible, segons algunes fonts dels comuns, que aquesta actitud estigui relacionada amb el rumor que un dels ministres d'Unides Podem, concretament d'Universitats, podria ser Joan Mena, el portaveu de Catalunya en Comú, que és també diputat d'En Comú Podem al Congrés i que procedeix d'Esquerra Unida i Alternativa. És professor d'educació secundària.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat