Davant del projecte d’Errejón

Colau tria Iglesias

Colau amb Iglesias i Errejón, en una imatge d'arxiu

Tot i que les relacions entre Ada Colau i Pablo Iglesias passen actualment per un moment difícil, l'alcaldessa de Barcelona i líder dels comuns catalans ha optat per Iglesias, davant del projecte d’Íñigo Errejón, per a les eleccions generals espanyoles del proper 10 de novembre. Malgrat tot, aquesta decisió no té un suport generalitzat entre els comuns.

Iglesias manté una certa distància amb Colau, perquè últimament s'ha adonat de l'excessiva -al seu parer- influència que l'independentisme exerceix sobre l'alcaldessa i sobre part de la militància de la coalició que dirigeix. Aquesta inquietud és compartida per amplis sectors dels comuns catalans, que rebutgen aquesta influència independentista.

Aquests sectors no independentistes dels comuns de Catalunya consideren que Íñigo Errejón seria un fre important per a aquesta influència de l'independentisme sobre el conglomerat que dirigeix l'alcaldessa. Colau intenta mantenir un difícil equilibri entre aquestes tendències dins dels comunes, un equilibio que ella sol trencar habitualment amb el seu continu apropament a l'independentisme.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat