Publicitat
Confidencial · 12 de Gener de 2017. 00:20h.

Com es fa un referèndum il·legal?

El sobiranisme amaga els obstacles

Com es fa un referèndum il·legal?

Imatge de la campanya de la consulta del 9-N del 2014

Els impulsors del procés sobiranista català estan insistint en la tesi del president Puigdemont o referèndum o referèndum, en el sentit que la consulta se celebrarà a la segona quinzena del proper mes de setembre encara que l'Estat espanyol la prohibeixi.

Aquest plantejament, però, té un problema important, ja que cap dels defensors del referèndum no ha explicat, ara per ara, com es realitzarà en la pràctica la consulta si l'Estat, com és totalment previsible, pren mesures concretes per impedir-la. Tot indica que el Govern del PP no actuarà aquest cop com durant el 9-N del 2014.

Cal tenir en compte que gran part del protagonisme de l'aplicació d'aquestes mesures seria dels Mossos d'Esquadra, que ja han demostrat clarament que estan disposats a seguir sense cap problema les instruccions de les institucions espanyoles. Per tant, com es farà un referèndum il·legal?

4 Comentaris

Publicitat
#4 PQG, Metrópolis, 12/01/2017 - 22:57

Sigo diciendo que aparte de sortear esos problemas, que se solucionarían si hicieran las cosas bien proponiendo un cambio constitucional ( Claramente una opción inviable porque supone el esfuerzo de dialogar), deberían cambiar la pregunta ya que Cataluña estaría fuera de la UE que saliese de España

#3 LA MENTIDA, ES LA NORMA, Barcelona, 12/01/2017 - 13:33

Porten 4 anyn venent FUM i flor i violes

tenim la DISTRACCIO GARANTIDA
per molt temps

#2 Pep-BCN, BCN, 12/01/2017 - 12:39

Es pura xarrameca/fum per mantenir a la penya separata entretinguda. Com no ho poden fer, ..convocaran noves eleccions "constituents" o ves a a saber quin nom li possaran..i a viure del cuento separata ad aeternum.

#1 Jordi, Altea, 12/01/2017 - 02:03

En este caso y para hablar con más propiedad, el articulo debería decir que "...los mossos han demostrado estar dispuestos a CUMPLIR sin ningún problema (que problema van a tener?) las instrucciones de las instituciones NACIONALES"