Publicitat

Pidolant un pacte per a un referèndum

Com fa deu anys

Quim Torra i Pedro Sánchez durant una reunió d’ambdós a la Moncloa

Sectors de l'independentisme moderat reconeixen que, després de l'inici del procés sobiranista català, fa gairebé deu anys, la realitat és que les màximes reivindicacions dels independentistes són a hores d'ara les mateixes que eren llavors, bàsicament, la negociació d'un eventual referénum sobre el futur de la relació entre Catalunya i l'Estat espanyol.

El problema, segons fonts d'aquests sectors, és que després de la prepotència demostrada per les formacions independentistes catalanes, que va culminar amb la declaració de la independència de Catalunya el 27 d'octubre del 2017, amb el fracàs total d'aquesta iniciativa, deu anys després s'ha hagut de tornar al punt de partida, sense haver aconseguit absolutament res.

A més, no només no s'ha pogut augmentar el nivell de l'autogovern català, sinó que es corre un greu risc que aquest nivell disminueixi, ja que és possible que, quan acabi l'actual cicle electoral, les institucions de l'Estat augmentin el seu control sobre la actuació de la Generalitat i limitin d'alguna manera les seves competències. És a dir, no només no s'ha aconseguit res, sinó que és possible que es perdi capacitat d'autogovern.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 21/05/2019 - 00:48

Sr. Rius, déjeme que dude de que con Pedrondo VII a la cabeza el estado vaya a limitrle nada a los separatistas. Para eso habrá que esperar a otro presidente. Si es que quien llegue después tiene el valor que les han faltado a todos los anteriores.