Publicitat
Confidencial · 17 de Febrer de 2017. 00:15h.

Complex de populistes

Ofensiva del PDECat contra aquesta etiqueta

Complex de populistes

Estelades durant la celebració de la Diada del 2015

La radicalització del moviment sobiranista català està sent considerada com un fenomen populista a Europa, que situa aquesta radicalització al mateix àmbit que els impulsors del Brexit, Donald Trump o el nacionalisme de la ultradreta francesa i centreeuropea. Aquest enfocament sobre el procés català també comença a quallar a l'Estat espanyol.

I el PDECat reacciona. Així, la coordinadora general, Marta Pascal, ha dit en una conferència al Fòrum Europa Tribuna Catalunya que el partit és un "punt de suma i de trobada" davant "els populistes de curt recorregut argumental i de respostes fàcils i inconsistents", i que "estem disposats a  lliurar la batalla de la confrontació política i electoral davant del populisme fàcil que prové tant de l'esquerra com de la dreta".

Sembla que es tracta d'una ofensiva coordinada, perquè la presidenta del consell nacional del partit, Mercè Conesa, ha escrit aquests dies a La Vanguardia un article titulat El sobiranisme català no és populista, al qual afirma que "no val fer trampa i associar populisme o proteccionisme amb una definició simplista del nacionalisme entès com a concepte excloent i insolidari, perquè justament el populisme és dibuixar solucions simples a problemes complexos, i això és exactament el que estan fent molts polítics i analistes espanyols en analitzar la realitat catalana".

2 Comentaris

Publicitat
#2 Joan Mir Recolons, Barcelona , 17/02/2017 - 14:31

Ningú no espera que la ultradreta nacional-separatista formada pel PDeCat, ERC, i la CUP reconegui que és populista. Conneixeu algun populista que reconegui ser-ho?

#1 Carlos BCN, Barcelona , 17/02/2017 - 04:20

Es verdad, lo suyo no es una solución fácil a un problema difícil. La "Independència" para evitar la acción de la justicia española, es una solución imposible a un problema fácil...