Publicitat
Confidencial · 23 d'Abril de 2020. 00:05h.

Compte amb el dret d'informació

Signes inquietants del Govern del PSOE

Compte amb el dret d'informació

Imatge del cap de l'estat major de la Guàrdia Civil, general José Manuel Santiago

L'actuació de l'administració espanyola contra l'epidèmia del coronavirus, i concretament l'aplicació d'algunes de les mesures derivades de la declaració del vigent estat d'alarma, ha provocat alguns dubtes sobre la seva constitucionalitat. Així, és discutible que la suspensió de la lliure circulació pugui incloure's a l'estat d'alarma, i el mateix pot dir-se sobre el control informàtic de més de quaranta milions de telèfons mòbils.

Al marge d'aquestes qüestions, s'està plantejant un altre afer que preocupa els sectors dedicats a la defensa dels drets civils al conjunt de l'Estat. Es tracta d’alguns fets concrets que podrien indicar una certa ofensiva estatal contra diversos aspectes del dret a la lliure informació. Aquests fets s'estan produint al marc de la campanya del Govern de Pedro Sánchez contra les fakes news difoses, sobretot, a les xarxes socials.

Així, l'últim baròmetre del Centre de Recerques Sociològiques (CIS) incloïa una pregunta que podia interpretar-se com a un intent de censurar les informacions que no procedeixin de fonts oficials, és a dir, de l'administració de l'Estat. I el cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil, general José Manuel Santiago, ha dit, dins del marc d'una pregunta sobre les falsedats a les xarxes socials, que el cos treballa per “minimitzar el clima contrari a la gestió de la crisi per part del Govern”. És a dir, que s'ocupa d'intentar aplicar una censura a les crítiques contra l'Executiu del PSOE.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat