Publicitat

Aposta per un catalanisme transversal

Compte amb el PSC

Miquel Iceta, amb Ramon Espadaler i Carlos Jiménez Villarejo

El contundent fracàs del procés sobiranista i el desconcert actual de l'independentisme estan reforçant les opcions del PSC davant de les eleccions del proper 21 de desembre, el que es reflecteix en les dades internes de què disposa el partit, que han evolucionat de manera positiva últimament, segons fonts dels socialistes catalans.

De fet, ara sorgeixen cada cop més veus en l'independentisme que admeten que per avançar en el terreny sobiranista cal eixamplar la base social, i fins i tot s'està començant a acceptar que aquests avenços només són viables mitjançant la negociació amb l'Estat. Aquests plantejaments encaixen, amb matisos, en les posicions que defensa el PSC des de l'inici del procés.

A més, davant del 21-D el partit que dirigeix Miquel Iceta està apostant per un catalanisme de caràcter transversal que podria permetre’l entrar al terreny electoral de l'antiga CiU, com es demostra amb el fitxatge de Ramon Espadaler. Si aquest fet implica un cert gir cap al centre dreta, un altre fitxatge, el de Carlos Jiménez Villarejo, amplia l'espai del partit per l'esquerra.

3 Comentaris

Publicitat
#3 Mefisto, BARCELONA, 14/11/2017 - 17:11


L'UNIC PARTIT QUE TÉ LES COSES CLARES ES CIUTADANS (I UNA LÍDER MACA).
NO EN SÓC MEMBRE, PERQUÈ COM GROUCHO, MAI NO EM FICARIA EN CAP PARTIT QUE M'ACCEPTÉS COM A TAL, PERÒ ELS SEGUIRÉ VOTANT. VOTANT SOCIATA, MAI NO SAPS QUÈ VOTES. TRANSVERSALITAT ÉS AMBIGUITAT.

#2 Rivas, Hospitalet, 14/11/2017 - 16:03

Nunca veo el PSC asociado con la bandera de España, pero sí muy a menudo con la bandera catalana. Aceptan la inmersión y tienen un "Consell Nacional". Está claro qué hay detrás de ese partido, ¿no? Un nacionalismo light digerible para los escépticos del nacionalismo.

#1 M, Sabadell, 14/11/2017 - 13:40

Los electores quieren las cosas claras, no les gusta las medias tintas, las terceras vías suenan muy bien pero no tienen aplicación practica. El tema es independencia si o no, y lo demás es marear la perdiz. O el gato está muerto o está vivo, pero nunca medio muerto.