Més anticatalanisme per les enquestes

Compte amb el PSOE

Pedro Sánchez amb Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu

L'optimisme inicial de la direcció del PSOE quan va decidir que li convenia electoralment la repetició de les eleccions generals espanyoles, s'està diluint a mesura que s'acosta la data dels comicis, el 10 de novembre. Fonts del partit diuen que és constatable un clar augment de la inquietud a la direcció sobre el futur resultat electoral.

Segons les mateixes fonts, les enquestes internes del PSOE indiquen un progressiu descens de les seves expectatives, un fet al qual està col·laborant, entre d’altres qüestions, la presentació del nou partit que lidera Íñigo Errejón. També creixen les opcions del PP, encara que en aquest cas, sembla que es tractaria d'un transvasament de votants de Ciutadans. Per tant, l'equilibri entre els dos blocs esquerra-dreta no canviaria de manera notable.

En qualsevol cas, i com l'anticatalanisme sol proporcionar vots fora de Catalunya, els principals barons territorials del PSOE, molt espanyolistes, han augmentat la seva pressió sobre Pedro Sánchez, perquè actuï amb més duresa contra l'independentisme català. Algunes d'aquestes pressions van en el sentit que el nou Govern espanyol, si és del PSOE després del 10-N, apliqui -temporalment- l'article 155 de la Constitució a la Generalitat de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 11/10/2019 - 23:41

Mientras Igeta controle el PS,C el PSOE les seguirá bailando el agua a los separatistas. Otra cosa es que el PSOE se hunda estrepitosamente en las encuestas y entonces sí, Pedrondo VII no dudará un segundo en aplicar el 155 o hasta el 156 para seguir con su avión "privado".

#2 Júlia, Barcelona, 11/10/2019 - 16:36

Pero vamos a ver con lo que opinamos: ¿como va el PSOE a aplicar un 155..si tal y como va la cosa va a depender de los separatistas..despues del 10N para que sea PS,.. investido? Ni antes...ni después lo hará.Mucho bla-bla-bla...pero nada!

#1 Veciana, Barcelona, 11/10/2019 - 15:52

Falconetti sólo piensa en él mismo y eso puede ser muy malo o muy bueno. Además como los sociatas son los progres oficiales hacen lo que sea sin despeinarse en absoluto,no tienen complejos como la derechorra.