Publicitat
Confidencial · 21 d'Octubre de 2019. 00:30h.

Compte amb la 'gran coalició'

Creix l'opció d'un pacte PSOE-PP

Compte amb la 'gran coalició'

Pedro Sánchez i Pablo Casado abans d'una reunió d’ambdós a la Moncloa

L'agreujament de la situació a Catalunya, a conseqüència dels fets de greu violència que s'estan produint aquests dies com a protesta de l'independentisme contra la sentència del judici pels episodis de la tardor del 2017, tindrà un impacte sobre el nou escenari polític que sorgirà a l'Estat després de les eleccions generals espanyoles del proper 10 de novembre.

En aquest sentit, els esdeveniments de Catalunya reforcen les opcions d'una eventual coalició entre el PSOE i el PP després de les eleccions del 10-N, segons consideren fonts d’ambdós partits. A més, el gir cap a la moderació del líder popular, Pablo Casado, des de l'inici de la campanya electoral, és un fet que facilitaria aquesta possibilitat.

Segons les mateixes fonts, aquesta eventual gran coalició tindria la suficient representació ciutadana i parlamentària per decidir una nova aplicació a la Generalitat de Catalunya de l'article 155 de la Constitució. Aquesta vegada, segons les mateixes fonts, el 155 s'aplicaria amb criteris d'una major duresa que en el cas anterior, quan va ser utilitzat pel Govern de Mariano Rajoy a l'octubre del 2017.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 David, Barcelona, 21/10/2019 - 06:56

Para poder aplastar al movimiento independentista de una vez, lo mejor sería un gobierno pp-vox.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 21/10/2019 - 00:17

Lo veo posible por parte del PP, pero no de Sánchez (el PSOE es él). Aspira a gobernar solo. Si no ¿de qué estamos en segundas elecciones habiendo ganado las anteriores? En cambio sí veo posible pactos de él con los Regolpistas de Ciniqueras.

#1.1 y a 3 ?, bbcn, 21/10/2019 - 12:30

Psoe + PP + Ciudadanos. Aunque tengan que ponerse una pinza en la nariz. Lo veo mucho más factible.