Publicitat
Confidencial · 3 de Desembre de 2014. 00:25h.

Confusió sobre el referèndum

El pla de Mas, ambigu sobre la consulta

Confusió sobre el referèndum

Artur Mas, durante la presentación de su ‘hoja de ruta’

La presentació que Artur Mas va fer recentment del seu full de ruta per al procés sobiranista català té un punt que, segons fonts sobiranistes catalanes, va ser plantejat pel president amb una certa ambigüitat: la consulta sobiranista, és a dir, el referèndum.

Algunes fonts polítiques diuen que la proposta de Mas substitueixi la consulta sobre el dret a decidir per les eleccions plebiscitàries. D’altres opinen que Mas converteix la consulta en el referèndum sobre la Constitució de Catalunya, que es faria durant la següent legislatura a la sorgida de les eleccions plebiscitàries. Aquesta és, més o menys, la posició d'Oriol Junqueras sobre la qüestió.

I encara s'està expressant aquests dies una tercera opinió, segons la qual, el que proposa Mas és que, si de les eleccions plebiscitàries sorgeix una majoria suficient, es forci una negociació amb el Govern central perquè se celebri una consulta sobre la independència. A més, quedaria el referèndum sobre la Constitució catalana.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 BEJOTA, BCN, 04/12/2014 - 19:47

Neix l'associació Empresaris de Catalunya per "donar veu als empresaris i professionals de l'empresa que desitgem alertar de les conseqüències negatives que portaria el 'procés secessionista' català per a l'activitat econòmica de Catalunya".

GAME OVER !

#2 BEJOTA, BCN, 03/12/2014 - 13:11

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat
Hi va votar un 37%
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30%

#1 Perico, Barcelona, 03/12/2014 - 09:34

¿Y la vida y los problemas de la gente corriente para cuándo?