Publicitat
Confidencial · 8 de Novembre de 2018. 00:05h.

Confusió sobre l'indult

N'hi ha prou que ho demani l'afectat

Confusió sobre l'indult

Detall de la façana de la seu del Tribunal Suprem

Dirigents d'Esquerra, del PDECat i de Junts per Catalunya, estan rebutjant amb rotunditat la possibilitat, insinuada pel president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que es pugui concedir un indult als líders independentistes que resultin condemnats judicialment per la declaració d'independència de octubre del passat any. Asseguren que no demanaran l'aplicació d'aquesta mesura.

Tanmateix, la realitat és que l'indult pot ser concedit tot i que els partits, al Parlament o el Govern no ho demanin o s'oposin, atès que n'hi hauria prou amb la petició realitzada pels mateixos condemnats. Per tant, si els afectats decideixen posar en marxa el mecanisme de l'indult, l'oposició de partits, dirigents o institucions és irrellevant.

En aquest sentit, l'article 19 de la llei que regula la concessió d'indults estableix clarament aquesta possibilitat, ja que assegura que "poden sol·licitar l'indult els condemnats, els seus parents o qualsevol altra persona en elseu nom, sense necessitat de poder escrit que acrediti seva representació". És a dir, aquesta qüestió no depèn de la decisió dels partits.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat