Publicitat

Vox, advertència per a Sánchez

Cop al diàleg

Pedro Sánchez i Quim Torra, durant la seva reunió a la Moncloa (foto: Govern espanyol)

El conjunt de la direcció del PSOE, inclòs el secretari general i president del Govern de l'Estat, Pedro Sánchez, ha atribuït l'enfonsament socialista a les eleccions andaluses i la inesperada emergència de Vox a una reacció dels votants contra la política del partit -i del Govern espanyol- de realitzar cessions al moviment independentista català per mantenir el suport dels seus diputats al Congrés.

Fonts del PSOE expliquen que l'anàlisi que fa la direcció del partit del resultat de les eleccions andaluses arriba a la conclusió que, si continuen aquestes cessions del Govern espanyol als independentistes catalans, l'enfonsament del partit a Andalusia, el territori on el PSOE és més poderós, podria repetir-se a unes eventuals eleccions generals.

Per tant, és previsible que Sánchez prescindeixi a partir d'ara de la política de mà estesa al president de la Generalitat, Quim Torra, i als independentistes catalans, per evitar la imatge que l'Estat cedeix davant de l'independentisme, una imatge que el PSOE considera que és la causa principal que el partit s'hagi enfonsat a les recents eleccions andaluses. És a dir, l'operació diàleg, aquesta vegada dels socialistes, està molt a prop del fracàs, com ja va fracassar el PP.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Pan con tomate y jamón Ibérico, ñam, ñam., 05/12/2018 - 17:03

¿Y ahora se enteran...? El partido socialista no volverá a ser el más votado en unas generales en Cataluña y al paso que van tampoco en Andalucía... con lo que se pueden despedir de ganar en toda España. Y todo ha sido por lo mismo... o bien han sido tibios con el catalanismo, o directamente los palanganeros de una ideología supremacista...

#1 Fernando, Barcelona, 05/12/2018 - 07:59

Han conseguido que el voto cabreado vaya a VOX y esto no lo paran. Los independentistas empiezan a tener miedo mejor dicho pánico.

#1.1 Rivas, Hospitalet, Tabàrnia, 05/12/2018 - 11:13

En realidad, VOX alimenta la hidra de mil cabezas del independentismo. Esperemos que la amenaza de VOX sea suficiente para que Pedro Sánchez rectifique y, de rebote, haga que VOX sea menos necesario.