Publicitat
Confidencial · 12 de Juliol de 2019. 00:35h.

Cop al fanatisme lingüístic

La Generalitat desmenteix les 'fake news'

Cop al fanatisme lingüístic

Muntatge gràfic a favor de la llengua catalana (foto: 'Facebook')

Des de fa algunes setmanes, el sector independentista més radical ha llançat una campanya contra la llengua castellana, utilitzant una sèrie de fake news sobre una suposada debilitat del català a Catalunya. L'ofensiva contra el castellà és de gran intensitat, i en alguns moments ha entrat clarament dins del terreny d'un cert etnicisme lingüístic.

Tot i això, ha estat la mateixa Generalitat de Catalunya la institució que, sense dirigir-se oficialment als impulsors d'aquesta campanya, ha desmentit els seus arguments d'una manera contundent. Així, la quarta Enquesta d'Usos Lingüístics, realitzada per la direcció general de Política Lingüística de la Generalitat i l'Institut d'Estadística de Catalunya, proporciona unes conclusions i unes dades molt optimistes i positius sobre la situació de la llengua catalana.

Algunes fonts de l'oposició política catalana detecten en aquest fet una nova discrepància interna entre els diversos grups de l'independentisme, atès que la campanya contra el castellà està llançada des dels sectors independentistes més fanàtics, un espai al qual cal ubicar ideològicament el president Torra. Sembla, però, que alguns àmbits de la Generalitat discrepen del president i dels seus amics integristes, i estan intentant frenar la campanya contra el castellà.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 13/07/2019 - 00:22

En catalán, pero no convencerán.

#3 botifler1914, Sinitaca, 12/07/2019 - 10:56

Dentro de un siglo solo se hablarán 3 lenguas en el mundo, el catalán no será una de ellas.

#3.1 Robert, ??????, ??????, 12/07/2019 - 19:29

Por suerte o por desgracia, creo que el castellano tampoco. Si tengo que apostar por tres, visto el mundo: inglés, chino y árabe. Pero vaya, tienes toda la razón en tu comentario igualmente!

#2 Protágoras, bcn.España, 12/07/2019 - 09:40

La Generalidad no quiere remover el tema del neofranquismo lingüístico, porque saben que la inmersión es una atentado a la igualdad, la libertad y la dignidad del 55% los catalanes. Que ninguna razón de "eficacia" o de "resultados" está por encima de la IGUALDAD y la LIBERTAD.

#1 A., A., 12/07/2019 - 01:29

El català està millor que mai, però com els hi encanta plorar i fer-se els martirs sembla que estigui pitjor que l'etrusc i l'arameu