Publicitat
Confidencial · 26 de Febrer de 2020. 00:25h.

Coronavirus: precedent nefast

La gestió del succés de la petroquímica

Coronavirus: precedent nefast

Professional mèdic, amb equips contra el coronavirus, a Barcelona (foto: @SoniaAndolz)

El coronavirus ha arribat a Catalunya, encara que a hores d’ara no es tracta, ni de bon tros, d'una situació d'emergència de caràcter greu, com la que s'està produint al nord d'Itàlia. En qualsevol cas, el precedent de la gestió per les autoritats catalanes de l'últim succés de gran perill potencial que s'ha produït a Catalunya, la recent explosió al complex petroquímic de Tarragona, és notablement inquietant.

El passat 14 de gener una forta explosió  d’un reactor de l'empresa Iqoxe, que contenia unes quatre tones d'òxid d'etilè, a territori de la Canonja, va provocar tres morts i set ferits. La gestió del succés per les autoritats catalanes va ser criticada amb duresa per moltes entitats de Catalunya, que van acusar l'administració d'improvisació, incapacitat i una descoordinació absoluta davant de l'emergència.

Un fet que reflecteix la nefasta actuació de les autoritats catalanes és que ni tan sols van ser capaces d’engegar les sirenes que haurien d'haver avisat  la població del risc greu de núvols eventualment molt tòxics, encara que afortunadament no va succeir així. Ara, davant d’aquest inquietant precedent de gestió d'una situació d'emergència greu, es veu amb una gran preocupació l'arribada a Catalunya del coronavirus, ja que hi ha molts dubtes sobre la capacitat de l'administració per afrontar amb garanties un escenari d'alt risc.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT , LA GENERALITAT DIU TOT ESTA CONTROLAT JO DORMIRIA MES TRANQUIL CON CONTROLES SANITARIS AL AEROPORT, 26/02/2020 - 00:15

JA Una cosa ben clara , PER NO SER UNA SITUACIÓ D´EMERGÈNCIA A CATALUNYA Bien pronto con ITALIA . JO si ma ndara POSERIA URGENTEMENTE CONTROLS SANITARIS ALS AEROPORTS Con EL DEL PRAT .Cal pensar que si tenin emfermos del Coronavirus la mayoris vendran por Avion por el Aire o Creuer per Mar .LA Falta de Controls Sanitaris