Publicitat
Confidencial · 11 d'Abril de 2019. 00:15h.

Costa falseja la realitat

No van perdre la votació per Llarena

Costa falseja la realitat

Josep Costa, durant una intervenció al Parlament

El vicepresident primer de la Mesa del Parlament, Josep Costa, de Junts per Catalunya (JxC), es va apuntar recentment al costum de les fake news, en la línia d'altres dirigents del seu grup, després que el Govern perdés a la cambra la votació sobre una moció que exigia al president de la Generalitat, Quim Torra, sotmetre’s a una qüestió de confiança o convocar eleccions a Catalunya.

Costa va assegurar després de la votació que "si s'hagués tingut en compte el vot dels diputats [suspesos pel magistrat Pablo Llarena], aquesta moció hauria estat rebutjada", afegint que "només es pot considerar aprovada si es compta el vot de qualitat del jutge Llarena. El Govern manté el suport dels mateixos grups que ho van investir. De fet, comptant els vots dels presos i exiliats, la moció no s'ha aprovat".

No és cert, perquè a la resolució de Llarena suspenent sis diputats de JxC i ERC s'especificava que per a no alterar les majories parlamentàries, els afectats per la suspensió podrien ser substituïts temporalment per altres diputats, és a dir, que podien delegar i així es mantindrien en vigor seus vots. Llarena va suggerir aquesta sortida perquè no es "pot imposar que els grups parlamentaris als quals s'integren els processats hagin de renunciar a la seva majoria parlamentària durant la suspensió dels càrrecs". Els diputats d'ERC sí que van acceptar ser substituïts, però els de JxC van rebutjar aquesta opció. Per tant, el responsable que JxC perdés la votació no va ser Llarena.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 11/04/2019 - 00:15

Tened un mínimo de dignidad y convocar elecciones. Sois tan zoquetes que no os dais cuenta de que cuanto más tardéis mayor será la hostia.