Publicitat
Confidencial · 5 de Juny de 2019. 00:05h.

Crearà Valls el seu partit?

En la mateixa línia que Macron

Crearà Valls el seu partit?

Manuel Valls quan va presentar la seva candidatura a l'alcaldia de Barcelona

Fonts de Ciutadans expliquen que la campanya electoral de les municipals del 26 de maig han confirmat les dificultats de la direcció del partit per controlar les actuacions de Manuel Valls, que només accepta parcialment algunes de les directrius de l'equip d'Albert Rivera, i aplica una àmplia autonomia de criteri per prendre les seves decisions. És el que està passant ara amb l’opció de Valls de propiciar que Ada Colau segueixi a l'alcaldia de Barcelona, per evitar que la ciutat sigui governada per un independentista com a Ernest Maragall, dirigent d'Esquerra.

Sembla, a més, que aquesta decisió sobre Colau i Maragall no és un fet aïllat, sinó que Valls vol mantenir aquesta ampia autonomia per actuar. En realitat, la direcció de Ciutadans està pensant sobre aquesta qüestió en la possibilitat que l'exprimer ministre de França tingui actualment el projecte d'explorar les possibilitats de crear en el futur el seu propi partit polític, encara que a hores d’ara ni Valls ni el seu entorn han confirmat aquest plantejament.

De fet, aquest suposat projecte del polític francès no seria la creació d'un partit tradicional, sinó d'una organització amb estructures molt flexibles, és a dir, una mena de moviment, en la línia del que va fer l'actual president de França, Emmanuel Macron, quan va impulsar la creació d'una nova formació per arribar a la presidència de la República. Aquest moviment li ha servit també per comptar després amb un important grup de diputats a l'Assemblea Nacional francesa.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Ramon, Barcelona, 05/06/2019 - 11:16

Em semblaria molt bé. Valls és un polític d'una altra dimensió, si ho comparem amb la caterva que tenim per aqui. Amb la jugada de donar els seus vots a la Colau per impedir que el "Tete transfuga" sigui alcalde, ha demostrat que Valls juga en una altra divisió. Endavant Valls¡