Publicitat

La veuen 'tova' contra l’independentisme

Crítiques a Batet

Imatge d'arxiu de la diputada del PSC Meritxell Batet

Finalment, Josep Borrell ha hagut de cedir a les pressions de Pedro Sánchez i de la resta de la direcció del PSOE i encapçalar la candidatura del partit al Parlament Europeu en les eleccions del proper 26 de maig. De fet, ha estat una maniobra del secretari general per apartar l'encara ministre de la política catalana i l'espanyola, i eliminar d’aquesta manera un obstacle important en una eventual negociació amb els independentistes catalans.

Abans d'assumir l'ordre de Sánchez, la realitat és que Borrell va intentar una altra operació que no va aconseguir tirar endavant. Es tractava d'presentar-se com a número u de la candidatura del PSC al Congrés en les eleccions espanyoles del 28 d'abril, un lloc que estava reservat per a Meritxell Batet, membre de la comissió negociadora del Govern de Sánchez amb els independentistes.

Fonts del PSC expliquen que l'operació perquè Borrell fos el número u de la llista del PSC al Congrés estava impulsada per sectors del PSOE, i del mateix PSC, que consideren Batet excessivament tova amb els indedependentistes, i susceptible de cedir davant de l'independentisme. Borrell, però, hagués garantit que no s'hauria produït cap cessió a les reivindicacions independentistes. Tanmateix, Sánchez va desmuntar aquest projecte.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat