Confidencial · 9 de Maig de 2019. 00:25h.

De Gispert divideix el Govern

Pressió d'Esquerra sobre Torra

De Gispert divideix el Govern

Imatge d'arxiu de l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert

Els insults de l'expresidenta del Parlament de Catalunya Núria de Gispert a diversos dirigents polítics de l'oposició catalana han provocat importants tensions al Govern, segons fonts independentistes, que expliquen que els consellers d'Esquerra van pressionar perquè es retirés a De Gispert la concessió de la creu de Sant Jordi.

De fet, quan va començar la polèmica el president Torra va ser preguntat sobre l'afer a Waterloo, on s'havia reunit amb Puigdemont, i va contestar que la concessió de la creu de Sant Jordi a De Gispert "premia una trajectòria", i que "el tema està resolt". Pocs dies després, però, Torra ha hagut d'empassar-se aquestes paraules, ja que ell i el Govern que presideix han fet marxa enrere i han anul·lat la concessió de la distinció.

Les mateixes fonts afirmen que els resultats del 28-A han col·locat Junts per Catalunya (JxC) a una posició de debilitat enfront d’Esquerra, que va mantenir amb fermesa la seva exigència que la concessió fos revocada. Davant d'aquesta situació, tant Torra com els consellers de JxC van haver de cedir, tot i que Puigdemont va intentar evitar que, finalment, el Govern protagonitzés una reculada que reflecteix la seva actual debilitat política.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat