Publicitat
Confidencial · 11 de Febrer de 2019. 00:25h.

De l'ambició al ridícul

Error de Sánchez amb el mediador

De l'ambició al ridícul

Pedro Sánchez i Quim Torra, abans d'entrar a la reunió del 20 de desembre del 2018 a Barcelona

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va cometre un error molt greu acceptant l'exigència dels independentistes catalans en el sentit que un mediador participi a les negociacions entre les administracions catalana i espanyola, generant així la imatge que aquesta negociació es produeix entre dos estats, és a dir, com solen dir els dirigents independentistes, "de tu a tu".

Fonts del PSOE diuen que aquest tipus d'errors tenen grans repercussions electorals, atès que els votants de fora de Catalunya són molt sensibles a les cessions del Govern de l'Estat davant d’uns independentistes que estan apostant molt fort sense tenir cap força real. De fet, segons aquestes fonts, l'independentisme simplement està aprofitant les ambicions de Sánchez de seguir a La Moncloa a qualsevol preu.

La dura reacció de l'oposició parlamentària i d'amplis sectors del PSOE va dur Sánchez de l'ambició al ridícul en poques hores. Després de l'escàndol del dijous amb l'acceptació de la figura del mediador, el Consell de Ministres de divendres va haver de fer marxa enrere. Així, es anunciar la suspensió de les negociacions amb els independentistes, amb l'objectiu de salvar la cara de Sánchez i del seu Govern, intentar frenar les crítiques internes, disminuir la força de la manifestació de protesta convocada per l'oposició i reduir el desgast electoral de l'error.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 M. Pilar, Barcelona, 11/02/2019 - 17:12

Qui és el redactor d'aquesta notícia? , un independentista? Té tota la pinta. De ridícul només ho fan uns quants dirigentes independentistes: Puigdemont, Torra, Junqueras, Torrent...