Publicitat
Confidencial · 23 d'Abril de 2019. 00:05h.

De puntetes sobre el procés

28-A: PSC i PSOE fan l’orni

De puntetes sobre el procés

Iceta i Sánchez, durant un acte del PSC

La direcció del PSOE, i per tant també la del PSC, són perfectament conscients que qualsevol percepció per a l'opinió pública espanyola que els socialistes obren qualsevol possibilitat, encara que sigui molt petita, a un eventual acord amb l'independentisme català, pot implicar un desgast electoral molt important a les eleccions generals espanyoles del proper dia 28.

Aixì, tant Pedro Sánchez com a Miquel Iceta estan intentant evitar entrar amb claredat al problema de Catalunya, i els programes electorals d’ambdós partits per al 28-A, així com a les declaracions públiques dels seus principals dirigents, passen de puntetes sobre aquesta qüestió. De fet, només parlen sobre el conflicte de Catalunya quan no els queda cap altra opció.

Tanmateix, han de tenir molt de compte per no fer empipar els principals dirigents independentistes catalans, atès que, en funció dels resultats que es produeixin el 28-A, el PSOE pot trobar-se davant d’un equilibri de forces que exigeixi el suport de l'independentisme català al nou Congrés dels Diputats perquè Pedro Sánchez pugui continuar a la Moncloa.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 23/04/2019 - 00:04

"qualsevol percepció per a l'opinió pública espanyola que els socialistes obren qualsevol possibilitat, encara que sigui molt petita, a un eventual acord amb l'independentisme català, pot implicar un desgast electoral molt important a les eleccions generals espanyoles del proper dia 28." Pues lo que hará si gana: pactar con los separatistas.