Publicitat
Confidencial · 28 d'Abril de 2020. 00:25h.

Debat a l'independentisme

La prioritat és el coronavirus o el procés?

Debat a l'independentisme

Imatge d'arxiu d'una 'estelada'

Dins de l'independentisme català s'està desenvolupant a hores d’ara un debat subterrani sobre quina ha de ser actualment la qüestió prioritària a l'estratègia independentista. Es tracta de decidir entre dues opcions: l'intent de capitalitzar políticament l'ofensiva contra l'epidèmia del coronavirus, o el manteniment de la dinàmica reivindicativa del procés independentista. Ambdues possibilitats tenen aspectes molt negatius.

Fonts independentistes reconeixen que aconseguir una rendibilitat politica de la gestió de la crisi del coronavirus és molt difícil, entre d’altres qüestions perquè la declaració de l'estat d'alarma ha deixat la Generalitat sense competències sobre l'afer. Es tracta, però, d'una qüestió d'extrema gravetat, que l'independentisme ha d'intentar liderar, encara que fins ara ha fracassat rotundament, demostrant una alarmant incapacitat de gestió.

I, d'altra banda, un eventual augment de la pressió sobre l'administració espanyola pel que fa al projecte independentista pot provocar una reacció contrària d'amplis sectors de ciutadans, tant catalans com del conjunt de l'Estat, en el sentit que rebutgin que es plantegi aquest afer mentre molts ciutadans estan morint a conseqüència de l'epidèmia. A més, ara com ara el president del Govern espanyol passa totalment del conflicte català, i es dedica exclusivament al problema del coronavirus.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Juan Jose García, Cunit, 28/04/2020 - 20:06

Los rusos a las puertas de Berlín,y en el búnker,hablando de victoria.Todo,ya ha pasado antes.

#1 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 28/04/2020 - 09:03

Debat a l'independentisme - La prioritat és el coronavirus o el procés?

Están muy enfermos... o sea... que para ellos, es... "susto o muerte". ¿Y la recuperación económica... el paro... ? ¡banda de majaderos...!