Publicitat
Confidencial · 11 de Setembre de 2019. 00:00h.

Degeneració progressiva

De Tarradellas a Torra

Degeneració progressiva

Detall de la porta principal de l'entrada del Palau de la Generalitat

Fonts del catalanisme tradicional de l'antiga Convergència comenten que el declivi d'aquest espai polític i de la potència intelectural i ideològica de l'independentisme català és un fenomen paral·lel al descens de la talla política dels presidents catalanistes que ha tingut la Generalitat de Catalunya des de l'inici de la transició del franquisme a la democràcia.

En aquesta línia, aquestes fonts enyoren la figura de Josep Tarradellas, estratègicament molt superior -al seu parer- a Jordi Pujol, que li va succeir com a president. Si s'exclou el període dels dos tripartits, amb les presidències controlades pel PSC mitjançant Pasqual Maragall i José Montilla, el catalanisme torna al Palau de la Generalitat amb Artur Mas.

Les diferències entre Mas i Pujol, a favor del segon, són acceptades sense discussió pel conjunt dels corrents nacionalistes de Catalunya, tot i que Mas és també un indiscutible guanyador de qualsevol comparació amb el seu successor, Carles Puigdemont. Finalment, encara que hi ha alguns debats, també està molt clar que Quim Torra ha empitjorat notablement la ja pèssima gestió de l'expresident fugat de la justícia a Waterloo.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Marti, Barcelona, 11/09/2019 - 15:27

L historia es repeteix i quan les turbes son enganyades amb falses emocions per una banda d'incompetents, d'inutils, el desastre està garantit. El segle passat ja es va viure la degradació de la classe politica, enaltint un personatge que en sa vida havia fet res de bó en comparació amb gent de prestigi bramant "visca Macià, mori Cambó". Penó