Publicitat
Confidencial · 9 de Març de 2020. 00:25h.

Democràcia fallida

Sense Govern, ni eleccions, ni institucions

Democràcia fallida

Detall de l'entrada del Palau de la Generalitat de Catalunya

A hores d’ara, és total i obert l'enfrontament ideològic i d'estratègia en tots els nivells entre Esquerra i Junts per Catalunya (JxC), que formen la coalició que governa la Generalitat. Així, durant el recent acte de JxC a Perpinyà, una dirigent amb gran influència, com a Clara Ponsatí, fins i tot va afirmar que la principal aposta estratègica del seu soci de coalició, ERC, la mesa de diàleg amb el PSOE, és “una enganyifa”.

I Sergi Sabrià, un pes pesant d'Esquerra, va afirmar al Parlament, dirigint-se a Torra  pel que fa a l'actitud de JxC, que “menyspreava públicament” aquesta mesa de diàleg, “afeblint la posició” dels negociadors independentistes. I Torra, de la seva banda, va expressar a la cambra el seu suport a Ponsatí malgrat haver afirmat que la negociació és “una enganyifa”. A més, va atacar Roger Torrent, president del Parlament i dirigent d'ERC, perquè, al seu parer, no li va defensar quan va ser inhabilitat com a diputat.

La ruptura de la coalició governant, que a més té com a conseqüència el bloqueig de facto de l'activitat institucional, provoca immediatament a qualsevol país democràtic una convocatòria d'eleccions. Això no ocorre a Catalunya, on les institucions, paralitzades, són utilitzades per a interessos de tipus partidista i fins i tot personal en alguns casos, sense que estiguin funcionant els mecanismes normals dels sistemes democràtics.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Ramon, Barcelona, 09/03/2020 - 18:18

No tinc cap dubte de que estem en franca decadència com a societat democràtica; qüestió que crida l'atenció quan per altra banda existeix un sentiment supremacista de la majoria independentista.