Publicitat
Confidencial · 11 de Juny de 2019. 00:25h.

Desconcertats per la fiscalia

La defensa esperava una marxa enrere

Desconcertats per la fiscalia

El fiscal Javier Zaragoza, durant el judici contra dirigents independentistes

Els advocats defensors dels acusats al judici pels fets ocorreguts durant la tardor del 2017, que van culminar el 27 d'octubre d'aquest mateix any amb una declaració d'independència de Catalunya, han rebut amb una certa sorpresa, barrejada amb una sensació de pessimisme, la presentació de les conclusions definitives pels membres de la fiscalia que han actuat durant les sessions del judici.

Fonts jurídiques indiquen que part d'aquests advocats defensors esperaven una certa marxa enrere de la fiscalia, amb alguna rebaixa dels seus plantejaments inicials. Tanmateix, no només no s'ha produït cap marxa enrere, sinó que les conclusions presentades impliquen una reafirmació dels arguments que van servir de base a les seves acusacions quan van començar les sessions de la vista.

A més, segons aquestes mateixes fonts, els fiscals han donat més raons per plantejar l'acusació de rebel·lió i, sobretot, han elaborat una visió de conjunt dels fets, que proprciona més solidesa a les seves tesis. Els fiscals han deixat molt clars els mecanismes de coordinació entre dirigents, institucions, entitats i l'administració de la Generalitat per col·laborar a un objectiu comú: la ruptura de la Constitució de l'Estat i de l'Estatut de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Jaume, Barcelona, 11/06/2019 - 15:16

Els quatre fiscals del cas han tingut una actuació excel.lent i brillant durant tot el judici. Han detallat amb exactitud tota la trama descoberta i han justificat amb una precisió exacte les intencions dels processats. Sort tenim d'aquests professionals que saben impartir la justicia autentica. Ara a esperar una sentencia severa i que escarmentin.

#3.1 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 11/06/2019 - 16:01

En la fiscalía ha habido grados, y de lejos el más fino ha sido Javier Zaragoza. La Abogacía del Estado, acaso por órdenes políticas, ha sido blandita. Las defensas, salvo Melero, decidieron no presentarse al partido e inmolar a sus defendidos en el esperable holocausto judicial indepre. Tanto peor para ellos.

#2 Marta, Girona, 11/06/2019 - 08:05

I qué es pensaven? El Ministeri Public no está d'hosties.

#1 Júlia, Barcelona, 11/06/2019 - 00:41

"La defensa esperaba una marcha atrás.." Si después de la sucesión de testigos y pruebas en el juicio.. esperaban eso...es que - desde luego- deben vivir en una realidad paralela...o un síndrome de alucinación colectiva.