Publicitat

Madrid sospita de l'independentisme

Desconfiança

Pedro Sánchez amb Quim Torra durant una reunió d’ambdós a la Moncloa

Pedro Sánchez vol mantenir els ponts de diàleg amb els independentistes, perquè intenta tenir oberta la possibilitat de comptar al Congrés amb els seus vots, o amb la seva abstenció. Tanmateix, fonts de la direcció del PSOE asseguren que ni el president en funcions del Govern espanyol ni el mateix partit se’n refien de les actituds dels independentistes. I per això tenen alternatives que prescindeixen d'Esquerra i de Junts per Catalunya, com s'ha demostrat amb l'elecció de Meritxell Batet com a presidenta del Congrés.

Aquestes fonts diuen que, mentre s'estigui desenvolupant al Tribunal Suprem el judici pels fets que es van produir a Catalunya durant la tardor del 2017, les formacions independentistes competiran entre elles per mostrar posicions molt radicals, i per tant, ningú no es pot refiar dels seus dirigents. El veto a Miquel Iceta per ser president del Senat reflecteix aquesta situació, ja que va ser impulsat per Esquerra, que oficialment ofereix diàleg i moderació.

De fet, afegeixen aquestes mateixes fonts, les invocacions de l'independentisme a la negociació no tindran cap credibilitat per a l'administració espanyola, i estaran sota sospita fins que el panorama polític a Catalunya s'aclareixi mitjançant unes eleccions. Mentrestant, a Madrid ningú no se’n refia dels dirigents independentistes catalans.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 M. Pilar, Barcelona, 27/05/2019 - 17:06

Y hacen bien en no fiarse, sobre todo de su dirigente O.Junqueras. Con su discurso político-religioso es quien más miente y manipula (después el confesionario todo lo arregla).Se presenta como una muy buena persona, pero es el más peligroso. Su única preocupación es alcanzar la Presidencia del Govern