Publicitat
Confidencial · 23 d'Octubre de 2019. 00:20h.

Descontrol dels Mossos

Torra ataca la policia catalana

Descontrol dels Mossos

El president Torra saludant comandaments dels Mossos d'Esquadra

El control sobre els Mossos d'Esquadra és a hores d'ara difús i feble. D'una banda, el president Torra ha exigit al conseller responsable del cos, Miquel Buch, que "s'iniciïn immediatament totes les investigacions" sobre l'actuació de la policia catalana als recents disturbis i que "s'obrin expedients i depurin les responsabilitats" corresponents. És a dir, el president de la Generalitat vol que se sancionin comandaments del cos policial per haver actuat contra els activistes violents de l'independentisme.

I d'altra banda, Torra està intentant que Buch sigui destituït per les mateixes raons, és a dir, perquè el conseller d'Interior no ha aconseguit que els Mossos hagin actuat durant els desordres com a còmplices dels independentistes. Tanmateix, Buch segueix al càrrec pels difícils equilibris dins de Junts per Catalunya i el PDECat, i per la imatge negativa que donaria la destitució del responsable de la policia durant una greu crisi de l'ordre públic. Lògicament, però, quan la situació es normalitzi, el futur del conseller serà molt dubtós.

Aquests dos elements estan posant a una situació de greu perill el control real sobre un cos que té al voltant de 17.000 agents armats. Aquesta volatilitat pel que fa al comandament institucional sobre la policia catalana està provocant una profunda preocupació a diversos sectors de l'administració espanyola, que comencen a veure inevitable que l'Estat assumeixi directament el control dels Mossos. Els greus disturbis d'aquests dies han accentuat aquesta inquietud.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Mesetario, Meseta, 23/10/2019 - 17:17

(sigue) Lo mismo para el resto de autonomías, para los ayuntamientos, y para el gobierno central:
Que cualquiera de estas instituciones necesita contratar a una, diez, o diez personas para ciertas funciones, que todo cristo vigile su contratación.

#1 Mesetario, Meseta, 23/10/2019 - 17:14

La solución es muy fácil:
Que la autonomía catalana se queda sin poli, sin "embajadas", sin medios de comunicación públicos, sin competencias en prisiones, y que únicamente pueda decidir cuántos funcionarios quiere contratar y para qué, pero que la contratación se haga desde el gobierno central con la vigilancia de todos los partidos polít