Publicitat

Negocia amb l’Estat amb Junqueras pres

Desgast d'ERC

Imatge d'una reunió negociadora entre el PSOE i Esquerra

Grups independentistes, alguns d'ells d'Esquerra, no entenen que el partit hagi accedit a negociar amb el PSOE el seu suport a la investidura de Pedro Sánchez com a president del futur Govern espanyol, mentre que el president de la formació, Oriol Junqueras, està empresonat complint una condemna de 13 anys de presó.

Fonts d'aquests grups diuen que el missatge que llança Esquerra negociant amb l'Estat que manté al seu líder empresonat és demolidor, i asseguren que aquesta situació provocarà un impacte molt negatiu sobre la imatge pública del partit. A més, afegeixen, generarà una gran desconfiança de l'independentisme cap els actuals dirigents de la formació.

En qualsevol cas, cal tenir en compte que, malgrat aquests raonaments, la realitat és que va ser el mateix Junqueras qui va impulsar la decisió d'iniciar les negociacions amb el PSOE sobre l'eventual investidura de Sánchez. Per tant, està clar que a hores d'ara el partit té d’altres prioritats per sobre de la llibertat dels seus dirigents empresonats.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 M, POLINYA, 09/12/2019 - 13:11

El pretendido pacto PSOE con ERC, es pan para hoy y hambre para mañana.
Querer mezclar el agua con el aceite, por mucho que lo intenten no es posible.
Solo queda por saber quien saldría mas perjudicado, si unos por botiflers o los otros por falta de escrúpulos.

#2 no soy nadie, barcelona, 09/12/2019 - 12:48

si el psoe quisiese negociar, a ERC le diria que fuera de la constitucion nada, y ya ha cumplido. Nombramiento con acuerdo del PP y C's y dejar de marear la perdiz.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 09/12/2019 - 00:39

Desgaste es el que llevamos los ciudadanos de a pie viendo como el gobierno de España lo va a decidir un golpista preso por sedicioso y ladrón, sin que eso le importe al PreSOE y mucho menos al Partido Separatista Camuflado, que así se convertirán en co-golpistas. Partidos más falsos que un euro de plástico.