Publicitat
Confidencial · 21 de Gener de 2020. 00:25h.

Desmarcatge escocès

"Catalunya? Mai no faríem això"

Desmarcatge escocès

Nicola Sturgeon, ministra principal d'Escòcia i líder del Partit Nacional Escocès, amb el president Torra

Els nacionalistes escocesos del SNP (Partit Nacional Escocès), tot i que han demanat al Govern britànic la realització d'un nou referèndum sobre l'eventual independència d'Escòcia, petició rebutjada per l'Executiu de Boris Johnson, segueix estant molt lluny del projecte unilateral del sector de l'independentisme català liderat per Puigdemont i Torra.

Així el portaveu del SNP a la Cambra dels Comuns britànica, Ian Blackford, rebutja l'unilateralisme de Junts per Catalunya (JxC) en unes declaracions al diari El País. El corresponsal del diari escriu que Blackford "no vol deixar el menor marge de dubte. Fins a quatre vegades repeteix, com a senyal d'advertència, que el Govern escocès del SNP "mai no faria això" quan se li pregunta per la via unilateral del procés català.

En la mateixa línia, el dirigent independentista escocès rebutja també la vulneració de la llei espanyola, especialment la Constitució, que defensen els sectors radicals de l'independentisme català, entre ells, JxC, i assegura sobre aquesta qüestió: "Una de les claus per tenir èxit és obtenir el reconeixement internacional, i per aconseguir-ho cal fer servir mètodes constitucionals. És molt simple".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 OFNI, EL CARXE, 21/01/2020 - 15:34

"Els independentistes escocesos no farien mai un referèndum il.legal perquè el Regne Unit és un Estat seriós i no dubtaria en enviar l´exèrcit a aquell país i en utilitar-lo com s´utilitzen els exèrcits. Fins i tot en això els catalans tenim mala sort: només ens envien guàrdies civils amb bigoti i maderos per atonyinar-nos."
V.Pardal,Vil