Publicitat
Confidencial · 11 de Desembre de 2019. 00:00h.

Dilema del PSOE amb ERC

El fiscal ha de recórrer el grau dels presos

Dilema del PSOE amb ERC

Imatge d'una recent reunió negociadora entre ERC i el PSOE

El grau penitenciari dels dirigents independentistes empresonats i condemnats pels fets de la tardor del 2017 es planteja com a un important obstacle perquè pugui arribar-se a un acord a les negociacions entre Esquerra i el PSOE sobre l'eventual investidura de Pedro Sánchez com a president del futur Govern espanyol.

La intervenció de les juntes de tractament dels centres penitenciaris on es troben els dirigents empresonats es limita a una proposta, ja que és el Govern, concretament els serveis penitenciaris del Departament de Justícia, que dirigeix Ester Capella, d'Esquerra, el que pren la última decisió sobre l'afer.

És previsible que la fiscalia recorri aquesta decisió, atès encara que fos l'habitual, és a dir, el segon grau, l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari permetria que, de fet, la situació dels reclusos s'assemblés al tercer grau. En qualsevol cas, les negociacions PSOE-Esquerra perillarien, perquè el partit de Junqueras considera que la fiscalia segueix les instruccions de Govern de l'Estat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 11/12/2019 - 22:43

El PreSOE continúa acumulando infamias y arrastrándose por el fango. No le bastó ser arrastrado por la basura por el racistorra, ahora lo arrastra Ciniqueras con su jenízaro y su colega golpista de la moleskine.