Publicitat
Confidencial · 18 de Juliol de 2019. 00:25h.

Diputació: més que un pacte

L'independentisme aterra a la realitat

Diputació: més que un pacte

Núria Marín (PSC), amb Celestino Corbacho, després de ser elegida presidenta de la Diputació de Barcelona

El pacte entre Junts per Catalunya (JxC) i el PSC, avalat per Puigdemont davant del silenci de Torra, no és només un repartiment de càrrecs, sous i un pressupost de gairebé mil milions d'euros anuals. Fonts independentistes opinen que es tracta d'una cosa molt més profunda i que significa un canvi molt important a l'escenari polític català de cara al futur.

Aquestes fonts afegeixen que aquest pacte reflecteix que el món exconvergent està començant a llançar la tovallola de la ficció, el simbolisme i la política de gestos, per entrar a l'àmbit de la realitat. En aquest sentit, i tot i que lògicament hi haurà una forta resistència del radicalisme, aquesta nova versió de la sociovergència reflecteix l'inici de la volta al realisme, al marge de les utopies.

L'actuació de JxC en aquest afer demostra que els exconvergents, tot i els sectors radicals irreductibles ara per ara, ja no se senten obligats a fer veure una unitat impossible per a una república inviable. Ara ja està arribant el moment de tornar a la normalitat, al pragmatisme, als negocis habituals -i la Diputació de Barcelona és un gran negoci-, prescindint d'una farsa que, a més, ha acabat molt malament. Això és el principi del final.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat