Confidencial · 6 de Maig de 2019. 00:00h.

Diversitat a la CUP

Actituds diferents davant del tribunal

Diversitat a la CUP

David Fernández, durant la seva declaració davant del tribunal que jutja el procés

La recent declaració com a testimoni del dirigent de la CUP David Fernández davant del tribunal que jutja els independentistes catalans acusats dels fets de la tardor del 2017, quan es va intentar fer efectiva la independència de Catalunya, va reflectir que dins de la formació cupaire conviuen posicions diferents sobre les compareixences davant del tribunal.

En concret, dos dirigents de la CUP, Antonio Baños i Eulàlia Reguant, que van comparèixer fa algunes setmanes, també com a testimonis, van rebutjar contestar les preguntes de l'acusació particular, que exerceix Vox, argumentant que es negaven, segons va dir Baños, "per dignitat democràtica i antifeixista". Aquesta actitud va provocar que se'ls imposés una multa de 2.500 euros.

De la seva banda, Fernández va expressar algunes reserves inicials, i fins i tot li va preguntar al tribunal per les conseqüències d'una eventual negativa a contestar les preguntes del representant de Vox. El magistrat Manuel Marchena el va advertir que el tribunal no estava per contestar "consultes” i que, si no volia respondre totes les parts personades al judici, hauria “d’assumir les conseqüències". Davant d'aquesta advertència, el dirigent cupaire va contestar, "per imperatiu legal", totes les preguntes.


Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat