Publicitat
Confidencial · 9 de Juliol de 2013. 00:15h.

Divisió a CiU sobre els sondejos

Debat sobre per què es produeix el 'sorpasso'

Divisió a CiU sobre els sondejos

Mas i Junqueras, a l'acte de la signatura del pacte de governabilitat

Els diversos sondejos electorals que s'han difós recentment, com al diari El Periódico de Catalunya, el Centre d'Estudis i Opinió de la Generalitat i el baròmetre municipal semestral de Barcelona, han provocat un cert debat intern a CiU.

Fonts de la federació nacionalista indiquen que no es tracta d'un debat formal o organitzat, sinó de converses, xerrades i discussions entre militants. La dada més debatuda és l'apujada d'expectatives electorals que aquests sondejos donen a ERC i, paral·lelament, l'abaixada que atribueixen a CiU.

En general, segons aquestes fonts, els sectors més moderats i pragmàtics consideren que aquestes dades es produeixen perquè CiU està fent la política d'Esquerra. Els col·lectius més independentistes, de la seva banda, opinen que el problema és que CiU actua de forma excessivament prudent i tímida en relació a la gestió del procés sobiranista.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 pep, manresa, 09/07/2013 - 20:53

El problema es deia Duran, ara sembla que porta uns quants dies calladet, que duri
De tota manera abans que els que hem passat a ERC tornem a confiar en CiU han de passar moltes coses, no sera fàcil, mentre no estiguem parlant d'unes eleccions lliures en un estat lliure no tornarem pas a canviar

#3 Ferran, figueres, 09/07/2013 - 13:09

Doncs jo penso que CiU publica aquestes dades perque la gent que ara per ara està dubtant entre CiU i ERC, al veure com puja ERC, s'acollonin i deixin de votar ERC. Una cosa és el vot de càstic, i una altra molt diferent donar el govern a una colla de capverts.

#2 Antoni, Barcelona, 09/07/2013 - 10:51

Em sembla que no cal ser un gran expert, per veure que si CiU perd vots, i ERC en guanya, potser és perquè la gent està impacient amb CiU i volen que premi l'accelerador. Si el problema fos que CiU és massa independentista, la gent es passaria a partits com PSC o PP, i això no passa.

#1 Ramon, Barcelona, 09/07/2013 - 09:56

Jo puc parlar per mi, que sempre he estat un votant de CiU. Amb la deriva radical independentista que han agafat, penso que s'han descentrat i que a mi no em representen. No els penso tornar a votar si continuen per aquest camí.M'interessa més el seny que la rauxa.

#1.1 Jordi, Barcelona, 09/07/2013 - 10:41

En canvi, jo, que havia deixat de votar CiU per la seva tebior i la seva propensió a actuar de lobby de certa oligarquia barcelonina, els he tornat a votar a partir del seu gir cap al sobiranisme, però deixaré de fer-ho si tornen a la política de peix al cove.