Publicitat

Guardiola avala les dictadures del Golf

Doble moral

Guardiola, amb el xeic Mansour, i d’altres autoritats de Emirats Àrabs Units

L'entrenador de futbol Pep Guardiola, defensor habitual de les posicions independentistes, ha estat aquests dies a Barcelona per presentar l'acte de lliurament de la medalla d'honor del Parlament a Carola Rackete, capitana del vaixell Sigui Watch 3 i membre de l'ONG Sigui Watch, i a Òscar Camps, fundador i director de l'ONG Proactiva Open Arms. Guardiola va elogiar l'actuació d'aquestes organitzacions i va insistir a la necessitat de defensar els drets humans.

Tanmateix, mai no s'ha sentit a Guardiola defensar la vigència dels drets humans a les dictadures àrabs del Golf, per a algunes de les quals ha treballat en projectes esportius. Actualment, és entrenador del Manchester City, propietari del xeic Mansour bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, un polític de Emirats Àrabs Units i membre de la família governant. En una ocasió, un periodista li va preguntar sobre el seu treball en aquest país i la seva defensa de la democràcia, i va contestar que "cada país decideix la forma en què volen viure ells mateixos".

Sobre Qatar, ha dit que és un país "obert" i "occidental", i en una altra ocasió va afirmar: "Vaig viure allà durant dos anys amb la meva família i em van tractar molt bé; vaig deixar allà molts amics musulmans. Et fa veure les diferents cultures i creences religioses mil·lenàries. Pot costar entendre la seva cultura, com passa amb la de Catalunya". Quan era entrenador del Bayern de Munic, i davant de les protestes que va provocar a Alemanya que l'equip jugués un partit a l'Aràbia Saudita, Guardiola va justificar la situació dient que hi eren "per jugar per la gent".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 14/09/2019 - 15:41

Eso sí son dictaduras Pep. Se te debería caer la cara de vergüenza. Si la tuvieras, claro.

#1 Mesetario, Meseta, 13/09/2019 - 19:42

Guardiola compartió lista electoral con la ex-nazi Carme Forcadell ANTES de que Forcadell reculara de sus declaraciones según las cuáles, los votantes en Cataluña de PP y Cs no eran catalanes