Publicitat
Confidencial · 14 de Novembre de 2017. 00:05h.

Doncs sí que ’s’han atrevit’

L'Estat ha desactivat el procés

Doncs sí que ’s’han atrevit’

Mariano Rajoy, quan va anunciar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a la Generalitat

Un dels mantres de l'independentisme durant el desenvolupament del procés sobiranista, sobre el caràcter de l'eventual reacció de l'administració espanyola, era l'expressió no s'atreviran, en el sentit que un suposat por de l'Estat de les possibles crítiques de l'opinió pública internacional impediria que actués de forma contundent cntra el projecte independentista.

Aquesta previsió era errònia. L'Estat ha actuat i el projecte ha quedat totalment desmuntat. D'altra banda, les institucions internacionals, en contra del previst, no només no han criticat l'actuació de l'administració de Madrid sinó que han dirigit les seves crítiques al Govern de la Generalitat, al qual han acusat de situar-se fora de la legalitat.

L'Estat no només s'ha atrevit a actuar, sinó que a més ha aconseguit que dues icones de l'independentisme facin marxa enrere: Carme Forcadell ha renegat davant del jutge de tot el procés, i l'expresident Puigdemont, fugit a Brussel·les, diu ara que accepta renunciar a la independència i que "una altra solució diferent és possible".

3 Comentaris

Publicitat
#3 Albert, BCN, 14/11/2017 - 19:16

Jaque Mate, fin del proces, lo bueno es que ahora a algunos politicos ya se les ha caido la careta, unos por mentirosos prometiendo algo que sabian que no se podia, otros por irresponsables ya que sabiendo el daño que producian a nivel economico, social y de prestigio les ha dado igual, otros por caraduras pues se han forrado con el "proces"

#2 M, Sabadell, 14/11/2017 - 13:36

Se va viendo que el independentismo solo vendía humo, infravaloraba e ignoraba a todo lo que no estuviera en sus coordenadas.

#1 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 14/11/2017 - 01:11

¡Cullons, es que Rajao ha hecho trampa! ¡El muy ... españolazo solo avisó 30000000000000 veces de lo que pasaría! ¡Así no vale! ¡Que somos indepres, por amor de Dios! ¡Nos cuesta la vida entender la realidad que nos circunda salvo que nos la cuente TV3% o, quizás, Epi y Blas!