Publicitat
Confidencial · 16 de Març de 2018. 00:15h.

Dos escons intocables

Puigdemont i Comín no poden dimitir?

Dos escons intocables

Puigdemont amb Comín i els restants exconsellers que van fugir a Brussel·les

La posició de la CUP, que ara s'ha desmarcat del bloc format per Esquerra, el PDECat i Junts per Catalunya (JxC), al costat de la negativa de Carles Puigdemont i Toni Comín, fugats de la justícia espanyola a Brussel·les, a dimitir dels seus escons, han deixat l'independentisme en minoria al Parlament, atès que suma 64 escons, enfront dels 65 de les formacions no independentistes.

Aquest problema es solucionaria si Puigdemont i Comín dimitissin dels seus escons, el que provocaria que corregués la llista de candidats de JxC, i d'aquesta manera l'independentisme tornaria a tenir la majoria (66 enfront de 65). Malgrat tot, s'han negat a dimitir, i fins ara ningú no ha explicat les raons d'aquesta negativa, que col·loca l'independentisme català a una difícil situació.

Algunes fonts independentistes diuen que l'explicació està a la por de Puigdemont i Comín al fet que el seu abandonament de l'escó pugui provocar que importants sectors independentistes intentin la seva total marginació política. De fet, ambdós volen evitar la possibilitat de quedar completament desvinculats de la política catalana, i l'escó de diputat és el seu vincle orgànic.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Lo timbaler del Bruc, Barcelona, 16/03/2018 - 18:05

El pastelero de waterloo y su entrañable amigo Comín..siguen demostrando una INUSITADA valentia: Bon cop de falç!! juas juas juas juas