Publicitat

Xoc o entrisme a les institucions

Dues vies a l'ANC

Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, durant un acte a favor dels independentistes empresonats

La passivitat de l'establishment català davant de les actuacions de l'independentisme radical ha permès que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) hagi acabat controlant una entitat amb un pes considerable al teixit econòmic de Catalunya, la Cambra de Comerç de Barcelona, la Cambra. I sembla, a més, que aquesta passivitat es mantindrà davant d’eventuals noves ofensives d'aquesta plataforma a d’altres àmbits de l'economia catalana.

Aquesta situació, segons fonts independentistes, ha provocat que dins de l'ANC molts sectors, recolzats per la direcció, s'hagin adonat que la plataforma pot mantenir-se a la primera línia del projecte independentista, aconseguint a més resultats molt positius, si s'accepta que la via de l'entrisme a les institucions pot substituir en determinades condicions, de manera satisfactòria, l'estratègia del xoc radical i frontal contra qualsevol àmbit de l'administració espanyola.

De fet, aquestes dues alternatives no s'estan plantejant com a una divisió interna, sinó com a vies complementàries, segons les mateixes fonts, encara que és evident que, en el futur podrien esdevenir dues estratègies incompatibles. I cal tenir en compte que, a hores d'ara, mentre que l'ANC està fracassant a l'intent de l'enfrontament directe amb les institucions espanyoles, evidenciant a més un considerable descens de la seva capacitat de mobilització, la via del entrisme ha suposat un èxit considerable en el cas de la Cambra, la qual cosa ha provocat que ja s'estiguin analitzat altres actuacions similars.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 botifler1914, Vaterlux, 03/06/2019 - 13:16

Lo de la Cambra no creo que se repita.

#1 despertaferro, L´H capital de TABARNIA, 03/06/2019 - 09:58

Si exitazo se han ido 4000 empresas que no van a volver ni de coña ..... veremos las que quedan cuando estos se vayan lo dicho acabaremos comiéndonos las piedras eso si sopitas esteladas de estrellitas y lazitos tendremos para comer todos los días.