Publicitat
Confidencial · 19 de Febrer de 2020. 00:05h.

El 18 de març, data clau

S'aprovaria el pressupost català

El 18 de març, data clau

Paperetes electorals a un centre de votació

Encara que a hores d’ara es manté una incògnita gairebé total pel que fa a la data de les properes eleccions catalanes que, segons el recent anunci realitzat pel president Torra, haurien de convocar-se quan els pressupostos de la Generalitat tinguin llum verda, sí que hi ha alguns indicis sobre l'afer, derivats de la previsible tramitació del projecte pressupostari.

Les esmenes a la totalitat ja han estat rebutjades, és a dir, que el primer tràmit ja ha estat superat. Si el ritme de negociació de les esmenes parcials es realitza mitjançant l'aplicació dels criteris habituals, l'aprovació dels pressupostos podria tenir ja una previsió de data concreta. I segons fonts de l'administració catalana, aquesta aprovació podria produir-se el proper 18 de març.

Si també es té en compte la tramitació de la convocatòria electoral a partir d'aquest moment, les eleccions haurien de celebrar-se poc abans de l'inici de l'estiu. Tanmateix, aquest escenari es basa a una situació de compliment de les previsions polítiques anunciades per Torra, la qual cosa no es pot garantir ara per ara, ni de bon tros.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat