Publicitat
Confidencial · 16 de Juliol de 2019. 00:07h.

El 2012 va perdre 12 escons

Mas torna a parlar de "majoria clara"

El 2012 va perdre 12 escons

Artur Mas, durant una entrevista radiofònica

Artur Mas està intentant tornar a la primera línia de l'activitat política catalana, i ja està preparant el seu pla -full de ruta- per buscar suports dins de l'espai exconvergent. L'expresident espera recuperar el seu antic protagonisme quan acabi, al febrer del 2020, la inhabilitació judicial per ociupar càrrecs públics que se li va imposar com a conseqüència de la seva implicació a l'intent de referèndum del 9 de novembre del 2014.

I sembla que Mas no ha canviat molt els seus criteris, ja que parla d'una "majoria clara i definida" com a un dels elements que caldrien perquè el procés sobiranista revifés. És a dir, l'expresident considera que amb la majoria actual és inviable qualsevol full de ruta independentista, i per tant aposta per ampliar la base social d'aquesta majoria per poder plantejar un projecte que tingui possibilitats d'èxit en el futur.

De fet, és un plantejament similar al que va fer el 2012, quan CiU tenia 62 diputats i Mas, llavors president, disposat a aconseguir la majoria absoluta al Parlament, va avançar dos anys les eleccions, que es van realitzar el 25 de novembre. El resultat va ser un fracàs total, ja que no només no va aconseguir la majoria absoluta (68 diputats), sinó que va perdre 12 escons, passant de 62 a 50. I sembla que no va aprendre la lliçó, perquè ara està fent una anàlisi molt semblant.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 M, Sabadell, 16/07/2019 - 13:40

Si nunca segundas partes fueron buenas, esta seria horrible para Catalunya, como ya quedó demostrado.
A este hombre le conviene un buen retiro y dedicarse a cuidar nietos.