Publicitat

Ha esdevingut un pragmàtic

El canvi de Rufián

Gabriel Rufián, en una imatge d'arxiu

La retirada de Joan Tardà de la primera línia de l'activitat política ha implicat que Gabriel Rufián hagi esdevingut el portaveu del grup parlamentari d'Esquerra al Congrés. Potser, és aquesta la raó del considerable canvi que està experimentant el nou cap dels diputats d'Esquerra a Madrid, i que ha sorprès fins i tot sectors del seu mateix partit.

Rufián ha passat del radicalisme -gairebé grotesc- a la moderació, apostant ara per un pacte d'Esquerra amb els comuns. A més, defensa Rosalia, una cantant catalana que utilitza el castellà, la qual cosa ha fet que esdevingui el blanc de les crítiques de l'integrisme lingüístic, i fins i tot ha qüestionat la bíblia d'aquest integrisme: el manifest Koiné. També ha aparegut a alguna foto amb Tomás Guasch, un periodista esportiu del nucli impulsor de Tabarnia.

Aquesta evolució no li està sortint gratis a Rufián, ja que el diputat d'Esquerra està sent víctima d'una campanya d'assetjament per alguns dels sectors del fanatisme independentista més ortodox a les xarxes socials d'internet, on està rebent tota mena d'insults pel seu abandonament de les posicions radicals de l'independentisme per assumir una actitud més moderada.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 11/07/2019 - 00:13

El pragmatismo del Rufián se debe simplemente a que las elecciones están al caer, en otoño, y hay que volver a dar la imagen de moderado. En resumen, hay que volver a engañar al personal castellanoparlante que potencialmente pueda simpatizar con el separatismo- Léase podemitas y algún potro. Trabaja de engañabobos y para eso cobra.

#1 Ribes, Hospitalet, Tabàrnia, 10/07/2019 - 09:06

Y si Monasterio y Espinosa de los Monteros le hacen una buena oferta, hasta quizá se haga de Vox. ¡Todo por la pasta!