Publicitat
Confidencial · 11 d'Octubre de 2019. 00:24h.

El carlisme vol "modernitat"

Puigdemont carrega contra Borrell

El carlisme vol "modernitat"

Imatge d'arxiu de l'expresident Puigdemont

El nacionalisme de Puigdemont procedeix d'arrels carlines, i malgrat aquest origen de les seves posicions, l'expresident s'ha permès exigir més "modernitat" a la Unió Europea (UE), criticant així Josep Borrell per la seva designació com a cap de la diplomàcia de la Unió. Puigdemont va afirmar recentment que ell hauria apostat per altres perfils al seu parer "més solvents, més frescos" i amb "una visió més moderna del que representa" Borrell.

En la mateixa línia, ha manifestat que li "preocupa" aquest nomenament. També va assegurar que li "hagués encantat poder fer-li una pregunta" a Borrell sobre "la democràcia i els drets humans". I en una referència a l'actitud del ministre espanyol sobre el procés independentista català, va indicar que Europa ha de "mirar cap a dins i veure aquelles coses que afecten els seus estats membres, que el senyor Borrell coneix molt bé".

No sembla, però, que el responsable d'Exteriors de la UE estigui interessat a discutir sobre aquesta qüestió des del seu nou càrrec, ja que durant el recent examen que va haver de passar al Parlament Europeu perquè la seva designació fos confirmada, va eludir pronunciar-se sobre el conflicte català, assenyalant que "la meva tasca no serà pronunciar-me sobre els problemes interns de cada un dels països. No diré res sobre el problema intern d'un país, encara que sigui el meu".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 11/10/2019 - 23:42

Trilemont, ha comenzado tu tic-tac.

#3 Chris, Lleida, 11/10/2019 - 16:18

Modernitat = crear fronteras, of course

#2 RBC, Barcelona, 11/10/2019 - 09:54

El fundador del catalanismo político, Valentí Almirall, era un republicano federal, nada que ver con el carlismo.

#1 RBC, Barcelona, 11/10/2019 - 09:52

De carlismo nada. El Código Penal carlista de 1875 (en plena última guerra carlista) castigaba con la pena de muerte el intento de secesión de una región española: «Art. 135. La tentativa para destruir la independencia o integridad del Estado será castigada con la pena de muerte»: https://books.google.es/books?id=y5AWAAAAYAAJ&hl=es&pg=PA45