Publicitat
Confidencial · 5 de Desembre de 2019. 00:00h.

El catalanisme no se’n surt

Els moderats, sense pistonada

El catalanisme no se’n surt

Imatge d'arxiu d'una bandera de Catalunya

Ara per ara, no estan produint resultats positius els esforços dels grups que es desmarquen de l'independentisme i reivindiquen el catalanisme de l'antiga CiU. Aquests col·lectius estan mantenint converses amb l'objectiu d'articular una formació política que pugui ocupar l'espai social i polític que va deixar buit la desaparició de la coalició convergent.

Fonts d'aquests sectors admeten que no s'ha aconseguit la unificació de criteris que s'està buscant, a partir de la remodelació del PDECat i de reunions com a la que es va realitzar el passat setembre a Poblet. A hores d’ara, no hi ha possibilitats de plantejar-se la creació d'una plataforma política i organitzativa comuna per a tots els grups.

Aquesta absència d'una base mínima d'acord planteja un problema, i és que difícilment aquests sectors polítics aconseguiran, com pretenien, tenir una organització operativa per presentar-se amb certes garanties a les properes eleccions catalanes. En qualsevol cas, encara no s'ha produït la convocatòria electoral, i tampoc no hi ha una data aproximada.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Mefisto, BARCELONA, 05/12/2019 - 23:02

Després del que va fer en Mas, qualsevol se'n fia. Va ser ell qui va destruir CIU per "salvar" els culpables del 3 %. recolzant-se en la sensiblería identitària i el complex de "viure humiliats" de tan catalanet de via estreta.
Ningú assenyat el tornarà a votar. Abans PP, Cs o VoX, que sabem com pensen i no ens treuran de la UE ni del EURO