Confidencial · 21 de Juny de 2019. 00:32h.

El complex de Colau

Vol el perdó independentista amb el llaç

El complex de Colau

Colau ha retornat immediatament el llaç blau a la façana de l’Ajuntament de Barcelona

Ada Colau ha trencat una de les regles sagrades del progressisme català, el complex nacionalista, que consisteix a assumir com a un dogma gairebé religiós que el nacionalisme és un plantejament progressista. Una de les causes, entre d’altres, d'aquesta síndrome procedeix probablement dels temps del franquisme, quan els nacionalistes eren companys de viatge dels moviments antifranquistes. Restablerta la democràcia, l'esquerra catalana segueix sent víctima d'aquesta síndrome.

Fonts no independentistes dels comuns diuen que, ara, Colau té un gran sentiment de culpabilitat per haver mantingut l'alcaldia en contra dels independentistes, la qual cosa ha estat considerada immediatament per aquests com a una gran traïció. La mateixa alcaldessa va haver de provar la medicina independentista després d'assumir l'alcaldia, quan els seus amics independentistes la van rebre a la plaça de Sant Jaume, amb crits de "guarra, puta, zorra!”.

Per això, l'alcaldessa ha col·locat immediatament el llaç groc a la façana de l'Ajuntament, com a una súplica de perdó als independentistes per l'horrible pecat comès. En qualsevol cas, ho té magre, perquè el sector radical de l'independentisme català, com a tots els moviments de l'extrema dreta, no oblida el que considera una ofensa als mites patriòtics. Colau haurà de fer molta penitència.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 22/06/2019 - 00:20

Creo que va a ser esta necesidad de poerdón que necesita Colau de los separatistas lo que va a hacer que esta etapa del ayuntamiento augura ser aún más separatista de lo que ya era.

#1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 21/06/2019 - 08:10

el nacionalismo (cualquiera, no sólo el catalanista) es la antítesis del progresismo y la némesis de la izquierda, ya que, por definición, ésta es internacionalista

el problema en Cataluña no es tanto que esté abducida por el nacionalismo como que, de hecho, no existe una izquierda como tal nacida de la lucha obrera, sino pijoprogres

#1.1 Ribes, Hospitalet, Tabàrnia, 21/06/2019 - 08:47

Los catalanes son mayoritariamente de derechas, si sumamos los votos de ERC, JxCAT, CUP, PP, Vox y C's, pero lo bueno es que se permiten dar lecciones de progresismo al resto de España.

#1.2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 22/06/2019 - 00:18

recordad 6 y 7 septiembre, hay un pequeño detalle que pasas por alto y que te explicará lo que no te encaja, y es que en Cataluña toda la izquierda, toda, es nacionalista. Por eso el nacional separatismo ha podido campar a sus anchas en esta esquina de España desde que iniciamos la democracia.