Publicitat
Confidencial · 10 de Gener de 2018. 00:15h.

El conflicte és amb Espanya?

A Catalunya és el 47% contra el 53%

El conflicte és amb Espanya?

Imatge d'una estelada en una manifestació independentista

Alguns dirigents de formacions catalanes contràries a la independència han comentat, pel que fa als resultats de les eleccions del 21-D, que una de les explicacions que els independentistes hagin obtingut de forma conjunta la majoria absoluta és la imatge que han aconseguit imposar sobre la naturalesa bàsica de l'actual conflicte.

De fet, aquest conflicte és presentat habitualment, i així s'ha assumit de manera general, com a un problema entre Catalunya i Espanya quan, segons aquestes mateixes fonts, la realitat és que es tracta d'un conflicte entre un 47% de votants catalans, que donen suport a formacions polítiques independentistes, i un 53% que donen suport a formacions contràries a la independència de Catalunya. No hi ha un sol poble.

Per tant, en principi no és un xoc entre Catalunya i Espanya, sinó un xoc entre dos sectors de catalans. Naturalment, en segon terme, l'actuació de l'Estat espanyol apareix quan un d'aquests dos sectors, l'independentista, decideix actuar al marge de la legalitat estatal.

4 Comentaris

Publicitat
#4 Albert, BCN, 10/01/2018 - 19:19

Ha de venir el estat espanyol fent servir el 155 i tambe els jutges fen seva feina perque es desinfli el suffle indepe, per fi. Ara be, pel cami han quedat molts cadavers, fuga de empreses, paro i conflicte social. a Catalunya continuaran manan els mateixos que ho han provocat, els que han arrasat Catalunya per tapar la crisi i la corrupcio. bravo

#3 RES A FER, Barcelona, 10/01/2018 - 09:01

L'anterior legislatura amb mateixos porcentatges, es va ignorar a MES DE LA MEITAT de ciutadans de Catalunya

I ara que passara?
pues ben sencill EL MATEIX

Fer passar per el TUBO INDEPE a la MAJORIA de ciutadans Catalans

I QUE NO PARI LA MUSICA
Espanya...
Espanya...
Espanya...
...

#2 Grijander, Tarragona, 10/01/2018 - 08:01

L'amic "Ansar" de vegades les clava. Ja deia que abans es romperia Catalunya que Espanya i quina raó tenia.

#1 Carlos, Barcelona, Tabarnia, España, 10/01/2018 - 07:44

Los ultra nacionalistas catalanes quieren imponernos al conjunto de los catalanes su particular concepción de la versión franquista del Estado: "Una, gran i lliure". Cataluña es una nación de naciones y, desde luego, no es "un solo pueblo". Ya basta, señores ultra nacionalistas, de hablar en nuestro nombre. Sean serios de una vez por todas.