Publicitat
Confidencial · 29 d'Octubre de 2019. 00:30h.

El cop de porta basc preocupa

Inquietud a l'independentisme amb pedigrí

El cop de porta basc preocupa

Muntatge gràfic sobre la relació entre Catalunya i Euskadi

Aquesta vegada no s'ha tractat de desmarcatge discret o d'una prudent negativa al marge d’eventuals ressons mediàtics. Aquest cop, el PNB ha donat un sonor i contundent cop de porta als independentistes catalans, negant-se a signar, com els valencians de Compromís, un document de suport al dret d'autodeterminació, un dels dogmes sagrats del moviment independentista de Catalunya.

El document que va ser signat per una dotzena de partits nacionalistes de diversos punts de l'Estat, defensa "el dret a l'autodeterminació" i reivindica "el caràcter democràtic i pacífic" de l'independentisme. També demana la llibertat dels presos i "la tornada dels exiliats". La gran importància d'aquestes qüestions per als independentistes catalans ressalta la gravetat de la negativa del PNB i de Compromís a assumir aquestes peticions. Ambdues formacions, lògicament, tampoc no van estar a la reunió del president Torra amb els signants del manifest.

Fonts independentistes catalanes asseguren que aquesta actitud del PNB ha causat una gran preocupació entre els sectors més moderats. La vella guàrdia exconvergent és, segons aquestes fonts, notablement crítica amb la direcció del moviment, que -diuen- no ha sabut gestionar la situació, provocant aquest cop de porta dels nacionalistes bascos. En aquest sentit, afegeixen que aquest desmarcatge és una pèrdua de suport molt important per a l'independentisme català.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 PNV/CDC, Barcelona, 29/10/2019 - 16:40

En tots els morros, amb lo tranquils que viuen ara els bascos. Són molt llestos, mai el PNV anat de braçet amb Bildu, Herri Batasuna.,mai extraños compañeros de viaje com han fet a CAT, doblegant-se Mas davant la CUP, per sumar JuntsxSi.

#2 M, POLINYA, 29/10/2019 - 12:00

Los vascos hacen caso al refrán que dice que quien con críos se acuesta, meado se levanta.

#1 AnnaMollet, Mollet, 29/10/2019 - 01:38

¡España es divisible, pero Catalunya no es divisible; que listos estos separatistas!

¡Los vascos viven muy bien dentro de la cuarta potencia de la Unión Europea!

Los vascos son gente seria, y los Separatistas han enloquecido, se han convertido en dementes destructivos.

#1.1 Veciana, Barcelona, 29/10/2019 - 15:33

Bueno,gente seria...tampoco hay que exagerar.