Publicitat
Confidencial · 31 de Març de 2020. 00:35h.

El desgavell de Buch a Igualada

El conseller ha provocat el caos

El desgavell de Buch a Igualada

El conseller Buch, durant una roda de premsa

El 12 de març, dos dies abans de la declaració de l'estat d'alarma al conjunt d'Espanya per l'epidèmia del coronavirus, el Govern de la Generalitat va decidir el confinament de les poblacions d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, amb un total d'uns 70.000 habitants. L'administració espanyola no va intervenir, malgrat que la iniciativa de la Generalitat va ser il·legal, atès que no té les competències per fer-ho.

A partir de llavors, el conseller d'Interior, Miquel Buch, pressionat en alguns casos pel president Torra, i davant de l'evidència que la seva actuació havia estat il·legal, ha pres decisions contradictòries, confuses i ambigües sobre la situació de la zona afectada pel confinament. Aquestes decisions han provocat una situació caòtica als àmbits legal, sanitari, social, polític i institucional dels quatre municipis.

Davant del desgavell provocat per Buch, el Govern de l'Estat ha decidit prorrogar el confinament a les quatre localitats, però és difícil que aquesta iniciativa aconsegueixi estabilitzar la situació.  De fet, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha declarat: “Agrairíem que se'ns informés sobre quin és el nostre estat a hores d’ara, perquè se'ns diu que es manté el confinament perimetral, però alhora s'aprova la fase 2 a partir de demà [per aquest dilluns]”.Tot indica que caldrà un cert temps perquè pugui aclarir-se l'embolic que ha organitzat el conseller d'Interior i començar així a solucionar el problema.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Menjamela Grandi, Anapurna, 31/03/2020 - 22:36

Cualquier ciudadano que haya sufrido las consecuencias de las órdenes ilegales de este inepto debería presentar una querella criminal por secuestro. No esperen a la fiscalía, claro.
Oh wait! Que la chusma amarilla tragan lo que decidan sus caciques y gurús. Pues venga, sarna con gusto no pica.

#1 Montse Quatre, Barcelona, 31/03/2020 - 11:08

Estar en mans d'un personatge que com a màxim nivell de curriculum es el de tenir com a professió porter de discoteca es una temeritat colossal. Quan aquest inutil va fer la ilegalitat en primera instancia se l'ha de denunciar i tmbe el fanatic i vanitós alcaldet d'Igualada com a complice. Amb aquests inutils-ignorants el desastre esta assegurat